Posilující pro hodně zaměstnané, aneb zdraví není překážkou pro pracovní činnost

Pod charakteristiku stresu patří jakékoli změny, vyvolávající fyzické, emocionální nebo psychické přetížení. Pokud epizodický stres probíhá často nebedane, tak chronický stres a nadbytečně napjatý vegetativní nervový systém se projevuje konkrétními fyzickými symptomy. První symptomy jsou srovnatelně neškodné, například chronické bolesti hlavy a zvýšený sklon k nachlazením. Avšak při přetrvávání situace, která vede k chronickému stresu, mohou vzniknout i mnohem vážnější problémy se zdravím.

Mezi nejzávažnější následky chronického stresu lze zařadit:

- Depresi
- Cukrovku
- Vypadávání vlasů
- Bušení srdce
- Hypertireózu
- Nadváhu
- Obsedantně-kompulsívne vtíravé a vystrašené stavy
- Sexuální dysfukcie
- Bolesti zubů a dásní
- Vředy
- Není vyloučena ani rakovina.

Kromě toho je prokázáno, že 90% všech stížností na zdraví je v té či jiné míře spojených se stresem!

Příčiny snížení pracovní schopnosti:

1. Jednou z příčin je chronický stres. Soustavné napětí vyžaduje od centrálního nervového systému zvýšenou spotřebu energie. Hmotnost mozku je jen několik procent z hmotnosti celého těla, ale spotřebovává až 20% energie, přičemž se intenzivně spotřebovávají energetické zásoby buněk společně s vitamíny, minerály, nenasycenými mastnými kyselinami. Stres rodí lavinu útoků volných radikálů, poškozujících buněčné membrány. V důsledku toho se prudce snižuje obranyschopnost organismu na všech úrovních. Stres nejvíce zasahuje nervový, srdeční, cévní a reprodukční systém.

2. Velké škody způsobuje konzumace alkoholu, nepravidelné stravování, špatné vstřebávání stravy. V důsledku toho organizumus nedostává životně důležité látky. Termicky připravovaná strava, kterou jíme, je rovněž ochuzena o fermenty, což snižuje její energetickou a výživnou hodnotu.

3. Další příčinou snížení pracovní aktivity je nevyvážený režim práce a odpočinku, přetížení, nedospávání, vyčerpání centrálního nervového systému.

4. Aktuální příčinou je zakyselení organismu vyvolané konzumací kyselých šumivých nápojů, čaje, kávy, alkoholických nápojů atd. Nepravidelný pitný režim  přivádí k podstatnému snížení rozumového a fyzického potenciálu. Potřeba buněk stále přijímat biologicky čistou vodu zůstává.

Způsoby obnovení pracovní výkonnosti:

1. V daných podmínkách jsou nejaktuálnější produkty všeobecně posilujících účinků. Čím více vyvážený a víceúrovňový účinek, tím silnější efekt. V současnosti si získal široké uznání antioxidant přírodního původu ActiVin . V jeho složení jsou: proantokyanidy z kůstek hroznů, vitamíny ?, ?, beta-karoten, minerály: zinek, chrom, selen, měď a jiné. Zapojuje nejlepší adaptogeny: ženšen, mateřské mléko. Obsahuje i stimulující extrakt Ginkgo biloba - silné tonikum, zlepšující paměť a životní elán. Použití: po 1 tobolce 2 - krát denně s jídlem.

2. Zlepšit proces trávení lze přidáním rostlinných enzymů. Normálně je obsahují čerstvé potraviny, ale poškozují se v procesu přípravy jídel. Účinné enzymy obsahuje přípravek přírodního původu DIGESTABLE nebo další vynikající enzymatický preparát přírodního původu ASSIMILATOR . Použití: po 1 tobolce 3 - krát denně před jídlem.

3. Problém snížení pracovní výkonnosti lze řešit použiíváním slabých rostlinných tonik, jako je kořen Gotu kola. Tradičně se používá v západních zemích na výživu buněk mozkové kůry. Produkt GOTU KOLAzlepšuje prokrvení mozku, podporuje představivost, napomáhá prokrvení srdce, zrakových a sluchových orgánů, zrychluje myšlenkové pochody a zvyšuje fyzickou aktivitu. Použití: po 1 tabletce 2 - krát denně.

4. V organismu je nutné udržovat optimální rovnováhu vodních zásob, omezujíc čistou biologicky dostupnou vodu. Efektivnost použití programu roste při používání korálové vody Coral MINE , která je sama o sobě unikátním přírodním ozdravující faktorem. Získává se přidáním rozemletého korálu Sango do 1,5 litru očištěné vody. Korálové voda obsahuje kolem 70 životně důležitých minerálů, makro a mikroprvků v snadno vstřebatelné formě a optimální rovnováze. Voda snižuje povrchové napětí vody, zajišťuje její neškodnost (očišťuje ji od chlóru a toxických látek), dělá ji zásaditou a čistou. Voda se stává biodostupnou a snadno vstřebatelný.


Podle materiálů Akademie zdraví Coral Club International
Butaková - Lékařka - nutriciológička, akademik Mezinárodní akademie informatizace při OSN, kandidát pedagogických věd
Gurejev P. - Akademik Mezinárodní akademie informatizace při OSN, kandidát pedagogických věd

 

 

 

Kontakt

Vladka Balcarová - konzultant zdravého životního stylu Náchod

Napište mi a já vás kontaktuji balcavla@seznam.cz