Detoxikace doplnění


POZOR PŘI HLOUBKOVÉ DETOXIKACI SE MŮŽOU DOSTAVIT ELIMINACE (DETOXIKAČNÍ KRIZE). TO JE VELICE DOBRÉ. V TOMTO PŘÍPADĚ NASADIT COLOSTRUM A VOLAT.

 

ABY SE DOSTAVIL ÚSPĚCH Z UZDRAVOVÁNÍ, MUSÍ SE UDĚLAT ZMĚNA

  • INFORMACE Z TÉTO ZPRÁVY BRÁT JAKO VELKOU VÝHODU, A ROZHODNĚ SE NESTRESOVAT S NĚKTERÝCH VÝSLEDKŮ, PROTOŽE NA ZÁKLADĚ KOREKCE JE VŽDY MOŽNOST VYHNOUT SE PŘIPRAVOVANÝM ZBYTEČNÝM POTÍŽÍM.
  • POZOR, DOPORUČUJÍ POZORNĚ, PEČLIVĚ, NĚKOLIKRÁT PROČÍST PROTOKOL DOPORUČENÍ
  • ČLOVĚK MŮŽE ÚSPĚŠNĚ ŘEŠIT VŠE. POKUD POCHOPÍ A UDĚLÁ ZMĚNU VE SVÉ MYSLI, VÝŽIVĚ A ŽIVOTOSPRÁVĚ.
  • NEJSILNĚJŠÍM LÉKEM JE ODPUSTIT KAŽDÉMU VŠE, ALE I SOBĚ,
  • VŠE PŘIJÍMAT Z VDĚČNOSTÍ, ZA VŠECHNO DĚKOVAT.
  • NEPOMLOUVAT, NEHODNOTIT DRUHÉHO, NESOUDIT, NEZÁVIDĚT
  • ŽÍT PODLE ZÁKONŮ BOŽÍCH
  • zodpovědnost za své zdraví konečně vzít pevně do svých rukou
  • většinu zdravotních obtíží lze zvládnout úpravami v životním stylu, vylepšením stravování a cílenou přírodní detoxikací a suplementací
  • nechat si zaměřit geopatogenní zóny v bytě.
  • najít si vhodné jiné místo na spaní (geopatogenní zóna)
  • POZOR na mobilní telefon velmi nutné ho odrušit nenosit v kapse a vypínat přes noc.
  • PŘIROZENÁ STRAVA DÁVÁ TĚLU ENERGII A SÍLU. Přispívá k harmonizaci, koncentraci a udržuje zdraví.
  • VODNÍ HOSPODÁŘSTVÍ, člověk obsahuje 70% vody, musí se doplňovat a uvědomit si že voda čistí. Denně pít čistou, měkkou, neperlivou teplou voda 30 min před každým jídlem. Snídaně, oběd 2 dl před večeří stačí 1dl. 30 min po jídle je možné pít šálek čaje Hojicha nebo Kukicha.
  • někdy je dobré zařadit vývar ze zeleniny, v létě čerstvě vylisované zeleninové šťávy, nebo ovocné, jiné nápoje NE
  • VODA aby byla alkaličtější, měla větší vodivost a obnovila se krystalická mřížka, použít korál (korálová voda)
  • POZOR pít málo tekutin škodí, ale zrovna tak škodí pít velké množství tekutin
  • SPRÁVNÝ VÝBĚR POTRAVIN, důslednou kontrolu při nákupu číst složení na etiketě, nekupovat chemicky zatížené potraviny! KONTROLA PŘICHÁZÍ, KDYŽ SE UVĚDOMÍ ZODPOVĚDNOST ZA SEBE I RODINU.
  • NEZAPOMÍNAT, POTRAVINY MOHOU BÝT LÉKEM NEBO JEDEM
  • průběžně používat, celozrnnou rýži, jáhly, ječmen, špaldu, pohanku, quineu, teef, oves, kroupy a různé druhy luštěnin
  • ke každému jídlu aspoň 2 druhy zeleniny.
  • pravidelně používat malé množství mořských řas obsahují hodně minerálů, pro kvalitu krve a čištění. Nori, arame, hiziki, wakame a kombu.
  • červené maso omezit. Naší předkové byli moudří, maso jedli 1x za týden a většinou měli těžkou práci.
  • maso jíst max. 2x týdně, nejlépe rybu.
  • když je maso na talíři, musí být vyváženo velkou porci zeleniny
  • vyhýbat se živočišným tukům
  • POZOR nejíst ztužené rostlinné tuky margaríny ve všech podobách, ani ty, které se prodávají jako údajně zdraví prospěšné. POŠKOZUJÍ PERIKARD A SRDCE
  • používat kvalitní za studena lisované oleje, ořechy a různá semena
  • na potlačování plísní v organismu je velmi dobré každý den zařazovat kořenovou petržel do jídla, může být různě tepelně upravená někdy i syrová do salátu. 14 dni 7 dní pauza a ještě jednou 14 dní. Po měsíci zopakovat
  • OVOCE POUŽÍVAT POUZE Z NAŠEHO PÁSMA
  • samotné ovoce jíst dopoledne nebo na odpolední svačinu, během dne jíst různé zeleniny, které je možné kombinovat se všemi potravinami, kromě ovoce
  • doporučené sladidla obilné slady březový sirup sušené ovoce
  • sladkosti nahrazovat sušeným ovocem, ovocnými poháry s kuzu, ovoce s agarem, pochoutkami ze semen, a ořechů
  • omezit množství soli, vyloučit kamennou rafinovanou kuchyňskou sůl, nahradit mořskou solí.
  • nejučenější na hypertenzi je draselná sůl v lékárně se nechá koupit SALKA. Solit s ní všechno.
  • aspoň na jedno jídlo, každý den používat GOMASIO ob den kořeni mletý GALGÁN, OBČAS TEKKA (NA SRDCE)
  • 2-3x týdně křen, zázvor
  • tvořit barevné jídla (barvy zeleniny a ovoce z našeho pásma obsahují silné antioxidanty)
  • nezapomenout jíst část syrové zeleniny a čerstvé potraviny (vysoká vibrace, živá, vysoce enzymatická strava)
  • NEJÍST JÍDLO UPRAVENÉ V MIKROVLNNÉ TROUBĚ, rafinované a konzervované potraviny.
  • nejíst potraviny trvanlivé a které se rychle kazí. Jíst jen čerstvá jídla
  • jíst potraviny, které mají co nejméně složek (čím více složek, tím větší průmyslové zpracování)
  • potraviny co nejméně kombinovat
  • POZOR čemu se vyhnout ve zdravé kuchyni, mléčným výrobkům, rafinovanému cukru, bílé mouce, umělým sladidlům, a všem tak zvaným potravinám, které obsahují chemická aditiva.
  • V KREVNÍM SÉRU JE KYSELINA MOČOVÁ, DOPORUČUJI silně omezit, lépe vyloučit červené maso, čočku a kakao.
  • mezi jídly 2–3 hod přestávky
  • NEJÍST PO 18 HODINĚ. Enzymy nepracují, jídlo v žaludku kvasí, potom to nutí stále jíst.
  • jíst pravidelně, slezina nemá ráda nepravidelnost
  • to vše dodržovat tak, aby byl příjemný pocit, stres z toho, že jste snědli něco špatného, je horší než stres těla z nesprávného jídla, pokud je ovšem přijímáno jen občas
  • jíst do polosyta!
  • KAŽDÉ SOUSTO DOBŘE ŽVÝKAT, ABY VÝSLEDEK BYLA TEKUTÁ STRAVA. Protože, když se spolknou větší kousky, na trávení je potřeba větší množství kyseliny. Tím se zbytečně okyselí organismus.
  • Zdravý životní styl, když přijme celá rodina je to nejlepší a nejůčinější.
  • POKUD TO MYSLÍME VÁŽNĚ SE SVÝM ZDRAVÍM, je potřeba vyloučit mléko a veškeré mléčné výrobky, bílou mouku a výrobky z ní, rafinovaný cukr a výrobky které ho obsahují, polotovary a hotové produkty z mrazících boxů, kupovaná strouhánka, hranolky a jiný fast food, zmrzliny, uzeniny včetně šunky, kečupy, chipsy, solené pochutiny, tropické ovoce, všechny potraviny zatížené chemickými aditivy, slazené nápoje a nápoje sycené CO2, nadměrné množství alkoholu, kávu s cukrem nebo mlékem, nekvalitní čaje.
  • CO NA TALÍŘ, obiloviny denně, zelenina ke každému jídlu, luštěniny 3x týdně, tofu 2x týdně, tempeh 2x týdně, ryby 2 x týdně, semena denně, ořechy, ovoce z našeho pásma nepřehánět v množství
  • NEDOSTATEK ŽELEZA více preferovat červené fazole, brokolici červené zelí, červenou řepu,  cizrnu, mořské řasy, na jaře kopřivy tak do polévky, do jehel, kopřivový špenát, sušené meruňky atd.
  • Velice dobré je nosit lehké oblečení z přírodního materiálu
  • MÍT POSITIVNÍ MYŠLENKY A JASNOU PŘEDSTAVU SVÉHO CÍLE
  • každý den pracovat na sobě
  • nezapomínat, průběžně čistit organismus
  • každý den cvičit a zařadit cvičení na páteř.
  • Chodit na procházky, nebo túry, nutné z hlediska dyskineze tlustého střeva.
  • nebo použít rehabilitační lehátko. V obrácené poloze se dobře natáhne páteř, je to nutné vyvěšovat páteř, protože tam je zánět míšních nervu. Když se to nebudete řešit, po určité době se může stav zhoršit, přejít do chronického za čas do akutního procesu, koeficient pod 0,250 začíná s pobolíváním, čím nižší číslo, tím vice to potom může bolet. V případě zájmu podám bližší informace
  • VŠECHNO DĚLAT S LÁSKOU

 

ČIŠTĚNÍ NOSNÍCH DUTIN

Příprava výluhu: 1 lžička přesličky, max. 1/3 lžičky anýzu. Zalít 2–3 dl horké vody, 30 min. nechat vylouhovat, scedit a nechat zchladnout.

Do injekční stříkačky natáhnout 5 ml roztoku, do každé nosní dírky stříknout 2,5 ml. Je vhodné mít dvě stříkačky po 2,5 ml. Před vlastní aplikací si lehnout na záda, hlavu zaklonit co nejvíce dozadu a potom postupně pomalu vpouštět roztok do obou nosních dírek. Dýchat jen ústy, výluh nechat působit 3 minuty.

Potom palcem a ukazovákem uzavřít obě nosní dírky. Nad umyvadlem je uvolnit a vyfrkat vzniklé usazeniny jak z pravé ta i levé nosní dírky. V žádném případě hleny nepolykat. Vše se snažit vykašlat nebo vychrchlat. Jsou to škodliviny, které tělo posbíralo a má snahu je odvést ven. Hleny by dělaly potíže v zažívání. Čištění provádět 3x za sebou, nejméně 2x denně ale ne na noc, aby škodliviny nestékaly do žaludku.

 

Výluh lze používat max. 36 hodin, potom je nutno připravit nový

 

V případě bolesti v čelní dutině je vhodné kromě proplachů použít i zábaly na čelní dutinu a také je možný zábal současně umístit za uši.

Příprava zábalu: nakrájet cibuli, podusit 3–4 minuty (vodní soté), přidat lžičku anýzu a lžičku fenyklu, popř. 2–3 stroužky nakrájeného česneku. Vše zapracovat do tvarohu. Vzniklý obklad přiložit na čelo, zafixovat gázou a nechat přibližně 2 hodiny působit. Aplikace zábalu pomáhá při rozpouštění a dezinfikovaní nečistot (virů), které budou méně zatěžovat nervy a buňky včetně orgánů v jeho okolí. Škodliviny budou odvedeny nosním proplachem.

 

ČIŠTĚNÍ PLIC

Koupit si zvlhčovač vzduch, mám vyzkoušený typ PROFESSOR

Draselná sůl KCL a Himalájská sůl

1 vrchovatá čajová lžička KCL a 1 vrchovatá lžička Himalájské soli do 150ml vody.

Důkladně promíchat.

Dát do zvlhčovače, zapnout, otočit ovládacím kotoučem na plný výkon. Ústa přiblížit k trysce a mlhovinu vtáhnou do sebe, ovládací kotouč natočit na minimální výkon, ústy výdech.

Dýchat ráno a večer 2x denně, začnout ½ minuty a každým dnem navyšovat až na 10 minut

 

DAIKONOVÁ KYČELNÍ KOUPEL

Zahřívá tělo, léčí ženské reprodukční orgány, léčí kožní problémy, pomáhá zbavovat tělesných pachů zapříčiněných konzumací živočišné stravy, vytahuje z těla přebytečný tuk a olej.

Sušit čerstvé daikonové listy na stinném místě až zhnědnou a jsou křehké. Pokud není k dispozici daikon, lze použít listy tuřínu nebo hrst arame chaluh.

  1. Dát asi 4-5 svazků sušených listů do velkého hrnce.
  2. Přidat 4,5 až 5,5 litru vody a přivést do varu.
  3. Plamen snížit na střední sílu plamene a vařit listy dokud voda nezhnědne.
  4. Přidat hrst mořské soli a míchat, dokud se sůl nerozpustí.
  5. Nalit horkou tekutinu do malé vany (většího lavoru).   Dolit tolik vodu, aby voda po posazení dosahovala do pasu.
  6. Vodu udržovat co možná nejteplejší a tělo zakryt osuškou.

Koupel trvá 15-20 minut, upřednostnit ji těsně před spaním, ale nejméně 1 hodinu po jídle.

Poznámka: Po koupeli udržet kyčle v teple.

 

ZÁZVOROVÝ OBKLAD

Stimuluje krevní oběh, rozpouští usazeniny.

  1. Nastrouhat čerstvý zázvorový kořen v množství  140g.
  2. Vložit zázvor do bavlněné látky nebo pytlíku a zavát.
  3. 4,5 1 vody přivézt do lehkého varu. Stáhnout plamen a vymačkat zázvorovou šťávu do vody.
  4. Potom do vody vložit pytlík se zázvorem a louhovat pod pokličkou 5 min, pod bodem varu.
  5. Do výluhu ponořit ručník, dobře ho vyždímat a aplikovat na požadovanou oblast. Pokud možno co nejteplejší
  6. Ručník vyměňovat každé 2-3 minuty za čerstvý horký. Doba obkladu 20 min.

Aplikovat na prsa při dušnosti. Při astmatickém záchvatu obklad i na záda.  Na oblast ledvin.

 

 

 

KUKICHA

Čaj z větviček se více hodí pro medicínské použití. Má alkalizující efekt na krev, odbourává únavu, uklidňující účinek při nespavosti. Denní nápoj pro osoby, které trpí infekcemi moč měchýře, nemocemi srdce a potíže se zažíváním.

Vaříme 10 minut, potom necháme vylouhovat. Neobsahuje skoro žádný kofein jeho konzumace je přijatelná i pro děti

Pro léčebné účely můžeme přidat špetku mořské soli, gomasia, nebo sojové omáčky.

 

UME-SHO-KUZU 2X TÝDNĚ

Je vhodný na posílení trávení, žaludeční problémy, obnovu energie, při nachlazení, průjmu a na posílení vnitřní kondice.

  1. Rozředíme 1 vrchovatou čajovou lžičku kuzu s několika lžícemi vody.
  2. Přidáme rozředěné kuzu do 1 šálku vody.
  3. Přidáme do vody s kuzu 1/2 -1 rozetřenou švestičku umeboshi.
  4. Za stálého míchání uvedeme do varu tak, aby nevznikly hrudky. Snížíme plamen a zvolna vaříme, dokud nebude tekutina průsvitná.
  5. Přidáme  1/2-1 čajovou lžičku Shoyu sojové omáčky a zamícháme. Zvolna vaříme ještě   1–2 minuty. Pijeme, dokud je to horké.

 

SLADKÝ ZELENINOVÝ NÁPOJ

(šálek denně po dobu 1 měsíce, pak 3–4 dny v týdnu během 1 měsíce)

  1. Nakrájíme na jemno 1/4 šálku cibule, 1/4 šálku mrkve, 1/4 šálku zelí,  1/4 šálku dýně (sladká zimní dýně)
  2. Přidáme 4 šálky vody a vaříme 2–3 minuty.  Stáhneme plamen, přikryjeme a necháme zvolna vařit 20 minut.
  3. Scedíme zeleninu (můžete ji použít do omáček)

Pijeme horké, nebo zchladlé na pokojovou teplotu.

Poznámka: V tomto receptu se nepoužívá žádné přísady. Sladký zeleninový nápoj lze uchovávat v ledničce, ale je třeba jej před podáváním zahřát nebo nechat se odstát, aby získal pokojovou teplotu.

 

ČAJ Z FAZOLÍ AZUKI 1X ZA 14 DNÍ

Léčí ledvinové problémy a zácpu.

  1. Vložíme 1 šálek fazolí do hrnce a přidáme 4 x více vody a 5 cm dlouhý proužek kombu.
  2. Přivedeme do varu.
  3. Snížíme plamen, přikryjeme a zvolna vaříme 30min.
  4. Ihned scedíme a pijeme po malých douškách horkou tekutinu.

 

ČAJ KOMBU 2X TÝDNĚ

Na posílení krve, pomáhá očisťovat tělo od živočišných tuků a proteinů, regenerační účinky na nervový systém.

Vaříme 7,5 cm proužek kombu v 1 litru vody, dokud se polovina vody nevyvaří (asi 10 minut).

Pijeme 2–3 šálky během dne.

 

KRÉM Z ŘASY NORI 1X TÝDNĚ

Na obnovu krve. Do malého kastrolku dát asi 1 cm vody, natrhat 2-3 plátky řasy nori, a vařit až bude kašovitá konzistence, nakonec přidat pár kapek sójové omáčky, nechat chvíli pod pokličkou

 

ZÁSADITÁ CELKOVÁ KOUPEL

3 vrchovaté polévkové lžíce soli Maine Baze na koupel do vany, teplota 37- max38C° hladina vody pod bradu, pobyt 60 až 120 minut i déle, každých 10 minut odrhnout kůži žínkou nebo kartáčem. Kůže je pro tělo pomocná ledvina.

Zásadité koupele vyplavují kyseliny, toxické látky a kovy. Doporučit lze několikahodinové zásadité koupele i při borelióze a otra­vách těžkými kovy.

První týden každý den, druhý ob den, potom 2 x týdně

 

ŠKODLIVÉ LÁTKY V NAŠEM OKOLÍ I V NAŠEM ORGANISMU

Neschováme se před nimi ani doma! Naše domy, byty jsou jich plné, některé jsou jedovaté, u jiných to  ještě nebylo dostatečně prokázáno.

Škodlivé látky nebo chemikálie jsou ve vysokém množství velice nebezpečné. Ale v životě se před nimi prostě nikde neschováme, není úkrytu, kam bychom se mohli zavřít a nemít kolem sebe ani jednu škodlivou látku nebo alespoň v malém množství.

Základní škodlivé látky:
PBDE = polybromované difenylethery – používají se jako zpomalovače hoření a rychle se ukládají v lidském těle.

FTALÁTY – ftaláty dodávají vinylu pružnost a kosmetice správnou hustotu.
PESTICIDY  Do této skupiny se běžně zařazují např. látky k hubení škůdců, obtížného hmyzu nebo švábů.
PFA – zvyšují povrchovou odolnost předmětů proti poškrábání a zabarvení. Tělo se těchto látek zbavuje i několik let. PFOA = perfluorooktanová kyselina se dosud používá při výrobě tkanin či teflonových pánví .Vyšší dávky mohou u způsobit rakovinu.
PCB = polychlorované bifenyly – běžně se používaly jako chladicí a izolační látky v elektrických systémech. Jejich nevýhodou je jejich pomalý rozklad a tyto látky se hromadí v lidských tkáních.
DIOTOXINY – vznikají při průmyslových výrobách a při požárech. Mírou toxicity se podobají PCB. V kontaminovaných oblastech vstupují do potravinového řetězce. Pravděpodobně diotoxiny vyvolávají rakovinu a vrozené vývojové vady.
BISFENOLY – používají se např. na výrobu pevných plastových lahví.
KOVY – toxické kovy patří mezi nejběžnější průmyslové jedy v domácnostech. Nátěry obsahují olovo, ryby (tuňák) mohou obsahovat rtuť, tlakově impregnované dřevo může obsahovat arsen a chrom. Důsledky mohou mít charakter např. vývojového zpoždění u dětí.


KDE SE S NIMI MŮŽEME SETKAT
PBDE – pěnové matrace a polštáře, koberce, předložky, čalouněná křesla, fén na vlasy, telefon, elektronika (TV, PC), kávovar, mixér, domácí pekárnička, mikrovlnná trouba, topinkovač, pelíšky domácích mazlíčků a další.
PESTICIDY – zahrada, květiny na zahradě, trávník, psí obojek proti blechám …
FTALÁTY – závěs u sprchy, šampony, parfémy, deodoranty, pleťová voda, lak na vlasy, léky, linoleum, plastové hračky, elektrické kabely, tapety, rolety, plastové lahve a nádoby, obaly potravin, zahradní nábytek, zahradní hadice, hračky …
BISFENOLY – plastová dětská láhev, plastové nádoby či vnitřní vrstva potravinových konzerv.
DIOXINY – tučná masa, mléčné výrobky, ryby, ohřívaná jídla v plastové misce v mikrovlnné troubě

PCB – maso kontaminovaných ryb a lovné zvěře, tučná masa …
PFA – teflonové pánve s nepřilnavou úpravou, čalounění či sáček od kukuřice určené k pražení v mikrovlnné troubě.
KOVY –  voda, potraviny, vzduch, kosmetika, emise z elektráren, nátěry a další.

Kadmium: nejvíce kadmia se nainhaluje: cigaretový kouř, výfukové plyny, spalování pneumatik, plastů; dále konzervovaná jídla v ple­chovkách, fialový smalt na nádobí,voda - galvanizované potrubí a nové PVC potrubí, baterie, elektrody, amalgámy, motorové oleje, barvy, hnojiva, fungicidy, kon­zumace vnitřností a kontaminovaných ryb...

Olovo: staré domovní nátěry, hračky a nábytek, staré vodovod­ní potrubí, glazury na keramice, kontaminovaná půda okolo silnic, ocelové miniatury, staré nádobí, baterie, některé šperky, kontamino­vané konzervované jídlo, zatím zjištěných 40 druhů rtěnek, jsou jedovaté obsahují olovo...

Rtuť: maso ryb, spalování uhlí, elementární rtuť v teploměrech, barometrech, polarografie; elektrické články - naslouchací přístroje, detektory kou­ře, hračky; elektrody, baterie, rtuťové výbojky - promítací přístroje, reflektory, laboratorní technika; katalyzátor při výrobě vinylchloridu; součást některých léků - diuretika, antiseptika, dermatologika; sou­část očkovacích látek (thiomersal); antibakteriální a fungicidní přísa­da - nátěry, moření osiva; zubařské amalgámy, amalgamace zlatých a stříbrných rud; rtuť v kosmetických přípravcích (rtěnky, řasenky); roztoky na kontaktní čočky, přípravky na hemmoroidy, rtuť v papíren­ství, zubní párátka….

Hliník: automobilový průmysl, čističky odpadních vod, hliníkové nádobí a příbory, očkovací látky, spalovny odpadů, deodoranty a anti-perspiranty, prášek do pečina, antacida, hliníkové obaly a fólie...

                                                                                                                                          

Žijeme v době, kde vše kolem nás, včetně vody, potravin a vzduchu je toxicky zatížené. Abychom procházeli životem bez nemocí, musíme žít podle zákonů přírody a pravidelně se čistit, a hlavně se zbavovat toxických těžkých kovů.