3.Boj s disbakterií

Časté užívání léků, přemíra kynutého těsta, masa a mléka způsobuje zamoření zažívacího ústrojí cizorodými mikroorganismy - konidiemi, kvasinkami, stafylokoky. Tito parazité, kterým umožňujeme žít na sliznici zahleněného zažívacího ústrojí, se živí krví a zaplavují náš organismus jedy, které produkují.

Pro boj s dysbakteriemií použijeme česnek. Po dobu jednoho až dvou týdnů sníme denně ráno nalačno jeden stroužek česneku hodinu před jídlem a jeden dvě hodiny po večeři, ničím nezajídáme ani nezapíjíme. Příznakem vy-hojení bude vymizení nadýmání po jídle. V průběhu léčení obzvlášť zanedbaných případů vyvolává česneková šťáva pálení v jícnu a žaludku. Vše je v pořádku. Po česnekem usmrcených mikroorganismech se totiž obnažují ranky, které při styku s česnekovou šťávou pálí. Může se objevit i bušení srdce.

Česnek je jediná potravina obsahující rozpuštěné germanium. Tento prvek upevňuje „pružinový" systém všech chlopní v organismu.

Pro obnovu žlázové a vstřebávací schopnosti žaludečně-střevní sliznice je dobré použít odvar z ovsa, který připravíme následujícím způsobem: oves promyjeme, usušíme a umeleme v kávovém mlýnku. Do termosky nasypeme 2 polévkové lžíce mletého ovsa a zalijeme 0,5 1 vařící vody. Necháme 3-4 hodiny ustát.

Po té je třeba osadit opět trávicí enzymy a správná probiotika.