Varovné signály těla při oslabení ledvin, rozpuštění ledvinových kamenů přírodním způsobem

21.06.2019 13:41
Posílit své ledviny můžeme zdravým jídelníčkem, detoxikací organismu, pitím správné vody, ale i svým pozitivním emocionálním nastavením. Nejlepším lékem pro ledviny je přírodní kvalitní, zásaditá a minerální voda. Voda, pokud je skutečně živá a přírodní má na organismu blahodárné účinky. Většina...

Obnovení funkce ledvin

Bolesti zad mohou uzce souviset z ledvinami.

První pomoc při posílení fce ledvin je solný zábal:

Kuchyňská sůl vysypat do hrnce, ohřát na co nejvyšší teplotu, vysypat do malého obalu na polštářek.

Do postele dáme do oblasti ledvin noviny nato deku navrch sůl, nato ručník. Na tutu kupičku si lehneme ledvinami. Jak sůl chladne ohrnujeme ručník, ak aby bylo stale přijemé teplo, nesmí pálit.

Prohřejí i konečky prstú na nohách. Tento proces opakovat ob den do ůlevy.

 

Ledviny jsou jedním ze základních článků vylučovacího systému organismu zajišťující čištění krve od produktů životní činnosti. Tento „biologický filtr" funguje ve velmi napjatém režimu: Každou minutu ledviny vyčistí 1,6 litru krve. Náš životní styl způsobuje, že ledviny, které přetěžujeme, onemocní často dříve, než jiné orgány, a proto je nutné jim zajistit optimální podmínky.
• Zánětlivé procesy vylučovacího systému. Infekce může proniknout do vylučovacího systému jednak cestou vnější, například přenesením onemocnění pohlavní cestou, jednak vnitřní cestou, a to krví nebo lymfou.
• Stagnační procesy močových cest podporují zánětlivé procesy. Dokáží vytvořit prostředí, které podporuje vznik onemocnění vedoucí k tvorbě močových kamenů.
• Nevyvážená strava, která směřuje až k vyčerpání ledvinových buněk. Ledviny jsou vystaveny velkým zátěžím, které jsou spojeny s každodenním stálým čištěním organismu, a proto je zde riziko nedostatečné výživy buněk.
• Obzvláště velkou zátěž pociťují ledviny při nedostatku tekutin v organismu a při špatné kvalitě pitné vody, kterou organismus přijímá. Zatěžované ledviny podléhají onemocnění mnohem dříve než jiné orgány, proto je nutné jim zajistit optimální podmínky pro jejich řádné fungování.

• Zánětlivá onemocnění vylučovacího systému vyžadují dlouhodobé protibakteriální léčení, proto je tak aktuální hledání prostředků, které je zamění. U problémů s ledvinami je perspektivní užívání přírodních protibakteriálních prostředků. Jedním z nejbezpečnějších a přitom účinných přírodních prostředků je všeobecně uznávaná Kůra z mravenčího stromu (Tabebuia impetiginosa - lapačo) a přípravek Silver Max.
• Slabé močopudné účinky zabezpečující odvodňování ledvin lze dosáhnout při užívání fytoproduktů, které jsou vhodné při všech ledvinových potížích. Artyčok je ve východních zemích považován za mírný močopudný prostředek, bezpečný pro organismus.
• VOJTĚŠKA je jedinečná rostlina obsahující obrovské množství vitamínů, minerálů a mikroelementů. Vojtěška Alfa Alfa je slabé diuretikum a má také močopudný a protizánétlivý účinek, napomáhá vylučování kyseliny močové a jejích solí a vhodně upravuje hladinu cholesterolu v krvi.
• Je nezbytné udržovat optimální rovnováhu zásob tekutin v organismu. Doporučuje se dávat přednost biologicky čisté vodě.

Program zaměřený na ledviny:

• Délka trvání 21dní:

- Artichoke Capsules nebo Coral Artichoke (1-1-1),

- Koloidni střibro“Silver Max“ (0,5 lžičky 4x denně, rozmichat v 50 ml vody),

- Coral Alfalfa (1-1-1),

- Pau D'Arco (4 krat denně po jidle),

- Lecitin (1-0-1)

Musím však zdůraznit, že mohou být i jiné příčiny opakujících se zánětů močového měchýře - např. vlhká horkost v dolním zářiči, stagnace jater s akumulací vlhka, nedostatečnost yin ledvin atd. Pak by byl terapeutický postup samozřejmě jiný.

Jak si sami pomoci změnou stravovacích návyků?

Určitě to neslyšíte poprvé - důležité je jíst vše teplé, vyhýbat se studeným potravinám, teple se strojit, vyhýbat se chladu.

Yang ledvin je třeba zahřívatposilovat prostřednictvím sleziny, tzn. pomocí diety posilující yang sleziny. Pomůže i zaměřit se na určité potraviny zahřívající ledviny. Pokud pacient trpí otoky, lze stravu doplnit i o močopudné potraviny, jako jsou vařený celer či hlávkový salát.

Doporučované potraviny: Hřebíček, semínka pískavice, fenykl, černý pepř, skořice, sušený zázvor, rozmarýn, badyán, vlašský ořech, jedlý kaštan, pistácie, jehněčí, losos, černé fazole, cibule, pórek, pažitka, slávky, jehněčí a hovězí ledvinky.

Potraviny, kterým je dobré se vyhnout: Syrové ovoce a zelenina, výhonky a saláty, špenát, rajčata, sójové boby, tofu, lepkavá (sladká) rýže, jáhly, chaluhy, nadměrně slaná či sladká jídla, mléčné výrobky, ocet, ořechy a semínka, sójové mléko, chlazené nápoje či nápoje s ledem.

Důležité je i dostatečně pít (ne však moc) – optimálně 1,5 až 2 litry denně (záleží na vašem stavu a konstituci). Dobrým trikem je popíjet během dne horkou vodu (5 x denně 2 dcl horké vody).

 

 

potraviny pro LEDVINY.pdf (86771)