Šest bylin pro boj s kvasinkami

21.02.2018 15:40

Proti přemnožení kvasinek si můžete pomoci i bylinkami. Bylinky proti kvasinkám působí preventivně a také doprovodně při vzniklých potížích, velice důležité je změnit režim, jak bylo řečeno výše..

Ořešák černý

Ořešák černý (Juglands nigra) pochází ze Severní Ameriky – říká se mu také ořešák americký, je v našich končinách vzácný,  Tato bylina obsahuje třísloviny, které likvidují kvasinky a mají i protiplísňové účinky. Posilují také imunitu.

Pau D’Arco (Lapacho)

je unikátní terapeutický bylinný čaj vyrobený z vnitřní kůry jihoamerického stromu Lapacho nazývaného také Taheebo (latinsky Tabebuia impetiginosa ). Nazývá se taktéž „čaj Inků“. Jeho nádherné květy okouzlují své okolí omamnou vůní. Může se také brát jako doplněk v podobě kapslí. Pití jednoho nebo dvou šálků čaje pau d’arco (Lapacho) pomáhá zabránit přemnožení kvasinek a mykotických infekcí. Čaj Lapacho je znám jako účinné přírodní antibiotikum a skvělý bylinný prostředek pro prevenci rakoviny.

Pravidelná  konzumace čaje „Lapačo“  posiluje lidský imunitní systém a dokáže zlepšit kvalitu kostní dřeně. Také snižuje riziko diabetes, různých infekcí močových cest, artritidy i zažívacích problémů. Tento skvělý přírodní lék pomáhá léčit nemoci jako je nachlazení, chřipka, horečky a další příznaky respiračních potíží, podráždění kůže a popáleniny, lupénka, úplavice, osteomyelitida, Parkinsonova nemoc, lupus, vaginální kvasinková infekce, stejně jako mnoho dalších infekčních onemocnění.

Čaj by neměly pít osoby užívající jiné léky např. Warfarin a Aspirin – snižuje jejich účinek. Pokud berete léky, konzultujte konzumaci čaje s lékařem.
Čaj by neměly pít těhotné a kojící ženy.

14557645687_5fc4bbc20f_mTřapatka nachová

(Echinacea purpurea, syn. Rudbeckia purpurea) Echinacea významně posiluje imunitní systém, působí proti nachlazení. Echinacea je také skvělá pro boj s kvasinkovýcmi infekcemi. Lze pořídit Echinaceu jako čaj,

No a následující 3 pěstuji na zahradě, ty mi opravdu pomohly – ČESNEK, DOBROMYSL a LICHOŘEŘIŠNICE.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAČesnek kuchyňský

(Allium sativum) I když vůně česnuku může být pro někoho nelibá, česnek je velmi silný spojenec proti kvasinkovým infekcím. Kromě toho, že působí jako antimykotikum (proti houbovým onemocněním), česnek má také antibakteriální vlastnosti. Je možné jej užívat pomocí různých preparátů, ale! Nejlepší účinky má česnek syrový!

Dobromysl obecná

(Oregano vulgare)
Oregano, dobromyslKromě sušeného oregana se může použít také olej z oregana – působí proti růstu kvasinek. Oregano obsahuje fenoly působící na na plísně a kvasinky, zastavuje bakteriální infekce.

Kromě fenolů, oregano také obsahuje velké množství antioxidantů, které pomáhají posílit imunitní systém při boji s infekcemi. Oregano se používá v kuchyni do pizzy, do směsí s rajčaty, do čajů.

Lichořeřišnice větší

(Tropaeolum majus)
Výrazně působí antibioticky na mnoho bakterií a také antimykoticky
– zejména v oblasti močových cest a vagíny. Působí na kandidózy, na stafylokoky, streptokoky, proteus vulgaris, escherichia coli, salmonely, i DSCN1285další druhy bakterií, částečně působí příznivě i v oblasti dýchacích cest.
Podává se buď v čerstvém stavu, nebo po usušení ve formě nálevu (3x denně po 350 ml nálevu) či lihovodného roztoku (tinktura).

Kontakt

Vladka Balcarová - konzultant zdravého životního stylu Náchod

Napište mi a já vás kontaktuji balcavla@seznam.cz