Olejový výplach úst

10.03.2020 09:15

Olejový výplach lze v zásadě provádět ve kteroukoliv denní dobu. Nejlepší čas na to je hned, když vstanete z postele. Vůbec nic před ním nepijte. I jediným douškem byste totiž určitou část toho, čeho se chcete v ústech zbavit, vlastně spláchli zpátky do těla. Vyčistěte si jazyk speciální škrabkou.

Kupte si za studena lisovaný bio sezamový olej. Pokud se týká množství oleje, doporučuje se obecně jedna polévková lžíce. Jestli na tuto proceduru nejste zvyklí, může to na vás být zpočátku hodně, a tak si naberte jen jednu čajovou lžičku.

Až si začnete zvykat, můžete dávky oleje postupně zvyšovat až na polévkovou lžíci. Během výplachu držte hlavu zpříma nebo dokonce raději mírně nakloněnou dopředu. Nepleťte si tuto proceduru s kloktáním a v žádném případě hlavu nezaklánějte. Mohli byste totiž část spolknout, což by byla škoda. Pokud pár kapek přece jen pozřete, nebude detoxikace tak účinná, protože se odpadní látky dostanou společně se spolknutým olejem, který je na sebe naváže, do trávicího traktu a přes tenké střevo do krve.

Kontakt

Vladka Balcarová - konzultant zdravého životního stylu Náchod

Napište mi a já vás kontaktuji balcavla@seznam.cz