Hormony v mléce

12.11.2015 08:46

1. hormony v mléku a mase

Většina hospodářských zvířat ve velkochovech jsou krmené umělými hormony za účelem zvýšení produkce. Takové umělé hormony po zkonzumování vyvolávají v lidském těle záněty, rakovinu a mnoho dalších onemocnění.

2. Mamografie, zubní rentgenové snímky a skenery na letištích

Zapomněla vám zdravotní sestřička připomenout, že byste měli mít přes hrudník natažený ochranný pás v mamografické místnosti? Ano, hovoříme o smrtelných paprscích rentgenového záření, které způsobují rakovinu.

Ale počkat, nepřišli jste na mamograf právě proto, že se před rakovinou chcete ochránit a ne jí rovnou dostat? Švýcaři už na to dávno došli.

3. Hliník v deodorantech a antiperspirantech

Drtivá většina případů rakoviny prsu se nachází v horní části prsou – v blízkosti podpaží. Ano, přesně tam, kde si aplikujeme deodorant plného hliníku. Místo nich používejte radši domácí přírodní deodoranty.

4. Toxická kosmetika na pokožku

Kůže je našim největším orgánem. A i přes to na ní neustále nanášíme konzervační anebo dekorativní kosmetiku, která je plná ropných produktů a uhlového dehtu. Tyto substance volně pronikají přes pokožku do krevního oběhu a tělesných orgánů, kde vytváří živnou půdu rakovinovým buňkám.

Měli byste proto začít používat bio nebo doma vyrobenou kosmetiku a napravit s ní již napáchané škody.

5. Geneticky modifikovaná sója a kukuřice

Většina sóji a sójových produktů, které se dnes prodávají, jsou geneticky modifikované. Pokud jste tedy fanoušky sojového mléka, radši přejděte na něco jiného. Sojové mléko totiž obsahuje hemaglutinin, který vede k tvorbě krevních sraženin.

Soja (běžná i geneticky modifikovaná) naproti tomu zvyšuje v těle hladinu estrogenu. Ten může podporovat vývoj některých druhů rakovin citlivých na estrogeny, jako například rakoviny prsu.

Mléko kupujte v bio kvalitě ať už jde  o kravské, rýžové nebo jakékoli jiné.

6. Umělá sladidla

Běžný cukr (sacharóza) je pro tělo škodlivý, protože prudce zvyšuje hladinu krevního cukru. Ovocný cukr (fruktóza), který se často používá v nealkoholických slazených nápojích je také velkým problémem.

Kolové nápoje jsou dobarvené karamelovým barvivem, které je známým karcinogenem. Umělá sladidla jako aspartám, sacharín nebo acetulfám-K jsou ještě větším zabijákem a karcinogenem než tradiční cukry.

7. Fluor

Ne, nejde o minerál nacházející se v přírodě nebo dokonce o něco, co se v mnoha krajinách přidává do vody. Fluor je chemický prvek, který z čela vypudí ostatní minerály, zvyšuje lámavost kostí, způsobuje dentální fluorózu a celkově oslavuje imunitní  systém. Může dokonce způsobovat i rakovinu.

Pokud je to možné, kupujte zubní pasty bez fluoru. Pokud to nepůjde jinak, nanášejte si zubní kartáček jen minimem pasty a dbejte na to, abyste ji nespolkli. To se týká obzvlášť dětí.

8. Léky a očkování

Najděte si takového doktora, který vám kromě předepisování antibiotik i poradí v oblasti životního stylu a zdravého stravování pro prevenci rakoviny. Pokud bude možno, vyhýbejte se tradičním lékům od velkých farmaceutických společností se zvučnými názvy.

Mnohá očkování se v minulosti prokázala jako možné příčiny rakoviny. Příkladem je vakcína proti dětské obrně, která byla kontaminovaná opičím virem SV-40. Ten způsobuje u lidí rakovinu.

V současnosti jsou problémy s téměř všemi vakcínami. Obsahují totiž známé karcinogeny jako formaldehyd, formalin nebo hliník.

9. Potraviny v plechovce

Většina plechovek je potažena výstelkou, která obsahuje karcinogenní látku Bisfenol-A (BPA). Kromě toho se v pokusech ukázalo, že uvedená substance mění mozkové buňky myší na genetické úrovni.

Mnohé plasty, termální papír, vodní potrubí a zubní výplně (plomby) také obsahují BPA.

10. Komerční mýdla, šampóny, zubní pasty, krémy

Opět, podobně jako u toxické kosmetiky na pokožku, i chemikálie z ostatních druhů kosmetiky, která se aplikuje na kůži, vlasy a zuby skončí v krevním oběhu. Parfémy, barviva, vedlejší produkty ze zvířat a další podezřelé substance mohou způsobovat rakovinu.

Kontakt

Vladka Balcarová - konzultant zdravého životního stylu Náchod

Napište mi a já vás kontaktuji balcavla@seznam.cz